Właściwie każdy z nas wie, jak zachować się w restauracji. Każdy przecież w jakiejś był i coś zamówił....

2019-12-04

Serdecznie dziękujemy restauracji Gościniec na Rozdrożu

za profesjonalne przeprowadzenie warsztatów i gościnę.

 

 

Czy jednak wiemy, do czego dokładnie służą dwa widelce i dwa noże ułożone z boków talerza?

Czy wiemy, co zrobić z łyżeczką, którą posłodziliśmy kawę?

Gdzie położyć serwetkę, jeśli nie skończyło się jeszcze posiłku?

Jak zasugerować kelnerowi, że chcemy wyjść tylko na chwilę i zamierzamy dokończyć konsumpcję?

Na te i wiele innych pytań odpowiedziała nam pani Sabina Gut manager  restauracji „Gościniec na Rozdrożu”.
W lekcjach savoir vivre’u uczestniczyły klasy technikum logistycznego oraz ekonomiści z klasy IIb. Ta ciekawa lekcja nie tylko dostarczyła nam wiedzy o obyczajach i zasad zachowania przy stole. Spędziliśmy tam miło czas i na zakończenia zjedliśmy smaczny obiad.

zamknij